Проектът ''Петков-Василев'' - новите играчи на политическата сцена?

От ДПС заявиха, че не се притесняват

15.09.2021 | 18:44 Редактор: Юлия Христова

От най-голямата парламентарна група в 46-ия парламент "Има такъв народ" определиха за нормално евентуалната поява на нова политическа сила в лицето на министрите от служебния кабинет Асен Василев и Кирил Петков.

"В демокрацията появата на нови политически партии е съвсем нормално ИТН не изпитва притеснения от какъвто и да е проект още повече че това е извън нас. Нито на йота не ни притеснява", каза Филип Станев от ИТН. 

Като опит на президента да замете провала на протестните партии пък видяха появата на нов играч на политическата сцена от ГЕРБ.

"По никакъв начин не се притесняваме от такъв проект, за нас това е опит на Румен Радев да разчисти терена от протестните партии. Ще бъдат доведени до ръба на скалата", посочи Тома Биков от ГЕРБ. 

Останалите партии от протеста приемат положително влизането в политиката на Василев и Петков 

"Ние виждаме в тяхно лице съмишленици, подкрепяли сме ги, независимо как ще продължат, ние гледаме позитивно да продължим да работим с тях", заяви Христо Иванов от ДБ. 

От ДПС също заявиха, че не се притесняват.

"Не се притеснявам от нови политически проекти. Според ДПС все още се парламентарна република и плурализма е защитен от конституцията ама това е според ДПС", обясни лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. 

Само БСП отказаха да коментират темата.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Трябва да има добра алтернатива. Сигнализирай за неуместен коментар