Студентите на ВУЗФ ще черпят знания и опит от Българската фондова борса

От БФБ предвиждат специализирани лекции, стажантски програми и конференции

14.09.2021 | 18:27 Редактор: Здравко Черкезов

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) подписа договор за сътрудничество с Българската фондова борса. Студентите ще могат да събират знания и практичен опит от специалисти от Фондовата борса.

Българската фондова борса ще дава на студентите практическа подготовка и познания за това как работят в действителност капиталовите пазари, за да излизат студентите от ВУЗФ готови за живота след университета. 

"Вместо бизнесът да казва, "Вие не можете да произвеждате наши кадри", вместо ние да казваме, "Какъв бизнес сте пък вие". Най-добрият вариант е ние казваме на бизнеса: "Ела и направи това, което ти искаш", заяви ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов.

Сред активностите за студентите от Борсата предвиждат специализирани лекции, стажантски програми, конференции и различни образователни инициативи, които ще се провеждат от експерти в областта. 

"Това, което трябва да научат, че професионализмът и това, което може да се постигне във високите нива на професионализъм, е само 10% талант, останалото е практика, много учене и много труд", каза изпълнителният директор на БФБ доц. д-р Маню Моравенов. 

От ВУЗФ казват, че да работят с Фондовата борса е най-вече престиж за тях. 

Вижте повече подробности в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК