Магдалена Милтенова: Ще преустановим превозите, ще има поскъпване на билетите

Ролята на държавата е да осигури средства, категорична е тя

09.09.2021 | 21:26 Редактор: Юлия Христова

Транспортният бранш също е в стачна готовност. 

От момента, в който нямаме правителство, се намираме в безвремие. Имали сме една среща с министъра, поставихме всички въпроси, но сме свидетели на липса на мерки. Това каза за "Денят ON AIR" председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

По думите ѝ има облекчаване на транспорта със заповеди, но не и обезпечаване.

"Нашето общество върви към това да е суверен, подобно на гръцкия модел. От май месец я няма мярката 290 лв. Не могат да се плащат елементарни разходи. Идва зимният сезон, в който работим с намален капацитет. Чакахме да видим какво ще бъде решено, но така или иначе решение нямаше", заяви още Милтенова.

Според нея нещата в бранша не се политизират.

"Най-много протести сме организирали ние, може би. Става дума за това, че в момента трябва да започнат мерки. На фона на тежката криза и увеличението в цената на горивата се генерира голямото недоволство", подчерта още Магдалена Милтенова за Bulgaria ON AIR.

Събеседничката е на мнение, че протестът ще е подкрепен от ресторантьорите, товарните превозвачи, таксиметровите шофьори.

"На практика ще преустановим превозите. Нямаме средства да заредим горива на автобусите. Неминуемо, ако нямаме подкрепа, ще се стигне до поскъпване на цените на билетите. Няма как българите непрекъснато да понасят тежестта на липсата на политика. Нямаме друга алтернатива, освен да излезем на улицата. Ние извършваме социална услуга, имаме сключени договори с общините и ролята на държавата е да осигури средства, така че хората да не страдат", подчерта още тя.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 

1
1 rate up comment rate down comment 0
1-n
преди 4 месеца
всеки данъкоплатец поне два пъти в седмицата да се вози в кимезарниците на тия на разстояние над 300 километра.така става ли да сте доволни?бездарницизакривай Сигнализирай за неуместен коментар