Спецакция на полицията в Раданово, роми отричат да са продали гласа си

Местните ходели за коприва и желязо, не били чули за раздаване на пари

09.07.2021 | 13:48 Редактор: Искра Ангелова

Специализирана акция на полицията се проведе тази сутрин и в ромската махала на великотърновското село Раданово. Търсят се лица, които са участвали в схема за купуване на гласове. Проверени са четири адреса.

Сред проверените обекти е и магазин за хранителни стоки. Продавачката в обекта обаче реагира остро при появата на екипа на Bulgaria ON AIR.

Пенсионираната Йорданка Шишманова се прибрала за седмица от Англия, където живее със семейството си. Казва, че не се е връщала в България от година, но отрича да е тук заради изборите.

"Прибрахме се за малко и в понеделник пътуваме обратно за Англия. Не съм тук заради изборите, не ме интересува това нещо. Кой за когото иска, за него да гласува, аз в понеделник самолета и пътувам", каза Йорданка Шишманова.

Жителите на ромската махала твърдят, че не знаят защо е специализираната акция.

"Когато станах - видях, че е пълно с полицаи, те не гледат, че хората искат да си изкарат за едно парче хляб. Ходят за коприва, за желязо, моите деца са в Англия, другите са в Германия. Нито вземаме пари, нито сме чули за пари", отсече Антоанета Михайлова.

"Нали е забранено да продаваш продаваш си гласа си", допълни Галя Ангелова.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК