Роми от Склаве бесни след арестите: Полицаите нямаше да излязат живи, ще ги осъдим

В махалата са категорични, че сред задържаните има невинни

08.07.2021 | 13:31 Редактор: Искра Ангелова

От прокуратурата съобщиха, че 350 са общо образуваните преписки за купуване на гласове. В Югозападна България рано тази сутрин полицията задържа близо 10 души заради подозрения за изборна търговия. 

Акцията е започнала в селата Микрево и Илинденци, а след това частите на полицията са пристигнали и в Склаве. От ромската махала там са задържани трима души.

"Три-четири коли спряха пред нас, попитах ги кой търсят, а те ми отговориха, че издирват Ануш. Но него го няма, той е на работа. И той ми каза: "Чакай тук", при което аз му отвърнах: "Господине, не влизайте вътре, защото има малки деца", каза жена, живееща в къщата на търсения Ануш.

"Счупиха вратата. Чак пистолет държат към детето, кои са те? Утре ще видят в съда как ще ги осъдим. И чак белезници му сложиха. Те нямат това право, ако бяха другите тук, нито един полицай нямаше да излезе жив", допълни друга свидетелка.

В квартала хората са категорични, че сред задържаните има невинни. 

"На брат ми сина прибраха и на братовчедката зетя и сина. Ама от тези, които прибраха, единият не е виновен, другите са виновни", коментира една от живущите там.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
3 rate up comment rate down comment 0
Българка
преди 2 години
Трябва да пратим *** обратно в Индия.... В България те повече не може да се подвизават. Стига им толкова Сигнализирай за неуместен коментар
1
7 rate up comment rate down comment 0
Дончо
преди 2 години
Че и заплашва с убийство полицайте! Наглоста им е безгранична на тия кю...и Сигнализирай за неуместен коментар