Това е Цветелин Георгиев, заподозрян за купуване на гласове в Бургаско

В края на месец юни той е предлагал имотни облаги на четири лица от село Маринка

07.07.2021 | 15:34 Редактор: Искра Ангелова

Главният прокурор поиска свалянето на имунитета на кандидат-депутат от Бургас, разследван за купуване на гласове в с. Маринка. Става въпрос за общинския съветник от Созопол и четвърти в листата на "Изправи се! Мутри вън!" - Цветелин Георгиев.

Кандидатът за депутат е разследван за купуване на гласове в ромската махала на село Маринка. Твърди се, че в края на месец юни той е предлагал имотни облаги на четири лица от селото. 

"Никой не е идвал да предлага пари за гласуване", каза един от живущите там.

Цветелин Георгиева е известен в Созопол като Цецо Царевицата. Влязъл e в местния парламент от СДС, в момента е независим. 

"Изясняваме случая. Това, което той твърди, е, че няма нищо общо с практики, които са извън върховенството на закона. Въпреки това като водач на листата сме взели решение Цветелин Георгиев да бъде отстранен от листата", каза водачът на листата на "Изправи се! Мутри вън!" в 2-и МИР Бургас - Живко Табаков.

"Човекът може да се обади, тогава ще го заличим, но сроковете в Изборния кодекс не разрешават листите да се преподредят", обясни председателят на РИК Бургас Михаил Хаджиянев.

Междувременно при акция на полицията в ромския квартал "Победа" бяха задържани трима лихвари за купуване на гласове. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК