В последните часове за регистрация в ЦИК: Наплив от партии и коалиции

"Агресията и репресията беше правена само срещу републиканци", заяви Цветан Цветанов

25.05.2021 | 13:48 Редактор: Искра Ангелова

В последните часове за регистрация в ЦИК за предстоящия вот - наплив от партии и коалиции. Около 30 часа остават до крайния срок. А до този момент са се регистрирали 10 партии и 3 коалиции. Около обяд от ДПС също внесоха своите над 7 000 подписа за регистрация. Председателят на партията Мустафа Карадайъ зави, че ако изборите на 4 април са били важни за рестарт на държавността - то тези на 11 юли са изключително важни. 

А рано сутринта от партията на Цветан Цветанов също внесоха своите документи за вота.

"Днес е 25 май, пети, ние сме петата политическа формация, която ще участва на изборите", заяви председателят на "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

В изборната битка партията влиза с надежда да прескочи 4% бариера.

"В предишната кампания опонент на ГЕРБ беше "Републиканци за България". Агресията и репресията беше правена само срещу републиканци и бяхме в неизгодна ситуация", допълни той.

Бизнесменът Васил Божков ще бъде водач на две от листите. Не е ясно дали хазартният бос ще се върне от Дубай. И ако едни търсят грешки и защо не прескочиха 4% бариера, то други се надяват започналата промяна да продължи.

"4 април бяха едни нужни избори. Голяма крачка по посока на възстановяване на демокрацията и рестарт на държавността. Тя беше само една крачка. Предстои ни едни важни избори чиито резултат да е стабилност", заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ

Разместването в листите на ДПС е минимално, но в тях вероятно няма да влязат ключови лица като кмета на Кърджали Хасан Азис. От партията, която стана втора политическа сила на 4 април, засега запазиха мълчание дали лидерът им Слави Трифонов ще бъде кандидат- депутат. 

"Единствената нагласа е, че тези избори трябва да са по-честни и от предишните", посочи Тошко Йорданов от "Има такъв народ". 

Сами без да се коалират в предизборната надпревара влизат и от ПП "Възраждане".

"Явяваме се самостоятелно с идеята, че избирателите на "Възраждане" да знаят, че няма да се коалираме. Това е за сметка на нашите избиратели", обясни Николай Дренчев от партия "Възраждане". 

В последния ден своите документи в ЦИК ще входират от ГЕРБ, ДБ и новата лява коалиция "БСП за България"

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК