Нинова: Няма съюз с Татяна Дончева, защото поиска прекалено много

Председателят на БСП посочи трите причини за разминаване с "Движение 21"

24.05.2021 | 09:00 Редактор: Тодор Петров
Нинова: Няма съюз с Татяна Дончева, защото поиска прекалено много

"Да се направи голяма коалиция не е лесна работа и се изисква много дипломатичност, диалогичност и взаимно уважение. За да няма спекулации и грешни внушения, съюз между "БСП за България" и "Движение 21" не се състоя по три причини", написа във Facebook председателят на БСП Корнелия Нинова. 

И обясни:

Татяна Дончева поиска пред екипа за преговори:

1. Да се промени името на коалицията и тя да се казва "БСП за България - Д21". Това можеше да блокира изобщо явяването ни на избори, тъй като подписката от 10 000 подписа за регистрация вече е събрана за старото име и до 26.05 няма време за нова подписка и регистрация с ново име. Отделно от това е доста некоректно към другите, при участието на седем и повече партии, само “Движение 21” да фигурира в името.   

2. Да бъде съпредседател на коалицията. Останалите 6 председатели на партии съвсем естествено не се съгласиха те да са странични наблюдатели. А и не е справедливо спрямо тях, с някои от които сме заедно много години.

3. Да получи две водачески места за нея и заместника ѝ и три на границата на избираемите плюс гарантирана субсидия, каквито възможности няма за всички.

"Всеки има право на избор. Желая успех на всички участници в изборите. Ние днес продължаваме с подписването на споразумения с други партии и граждански структури вляво", добавя тя.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК