"Изправи се! Мутри вън!" и "Българските патриоти" се регистрираха в ЦИК със сериозни заявки

И двете формации са убедени, че ще имат много депутати в следващото НС

24.05.2021 | 13:50 Редактор: Тодор Петров

В Централната избирателна комисия продължава регистрацията за предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Днес "Изправи се! Мутри вън!" и новата коалиция "Българските патриоти", обединяваща "Воля", НФСБ и ВМРО, внесоха документите си за предстоящия вот.

"Нарастването на доверието към "Изправи се! Мутри вън!" предизвиква нашите опоненти да стрелят срещу коалицията. Слава Богу, с халосни патрони. Един печеливш формат няма защо да бъде променян. Ще влезем в парламента с повече депутати", заяви лидерът на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова.

От "Изправи се! Мутри вън!" внесоха 6000 подписа в ЦИК. Те обаче дойдоха без лидера на "Движение 21" Татяна Дончева. Обяснението бе, че не става дума за вътрешни противоречия, а е почивен ден.

Патриотите призоваха другите партии да направят крачка в страни и да последват примера на "Воля", НФСБ и ВМРО. Лидерите им няма да участват в депутатските листи и очакват сериозно присъствие в следващия парламент.

Новата патриотична коалиция даде заявка да носи дневния ред на обществото в следващия парламент. Заговориха и за обединение след изборите.

Документи за регистрация в ЦИК подаде и "Ляв съюз за чиста и свята република", в който участва бившият премиер Жан Виденов. Крайният срок за подаване на документи в ЦИК е 26 май.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК