Патриотите не скриха: Възможно е да се коалират с ГЕРБ и в следващия парламент

Ако преминат 4-процентната бариера, не е изключено да подкрепят партията на Борисов

21.05.2021 | 18:03 Редактор: Юлия Христова

Възможно е в следващия парламент да наблюдаваме отново коалиция между патриотите и ГЕРБ. Това стана ясно от думите на представители на НФСБ, ВМРО и "Воля", след като вчера трите формации обявиха, че отиват заедно на вота на 11 юли. 

След краткия живот и действията на депутатите от 45-я парламент, "Българските патриоти" са решили да се обединят. 

"Необходимо е някой да даде отпор на неолибералните тенденции, особено в изявите на 45-ото НС", посочи Валери Симеонов от НФСБ. 

"С това ние търсим присъствие не просто в НС с мото "присъствие", а с решаване на някои от най-важните въпроси", каза доц. Милен Михов от ВМРО. 

Без лидери в листите, но и без друга патриотична партия – "Атака".

"За партиите с натрупани негативи изискването за оттеглянето на лидера ще остане – конкретно говоря за "Атака", но те не проявиха интерес", допълни Симеонов. 

От последното си участие в управлението и трите партии са натрупали и негативи. 

"Негативите от смесването на властите – изпълнителната власт в лицето на министър-председателя и законодателната в лицето на неговата парламентарна група, тази непрекъсната намеса от негова страна – естествено, че негативите и последствията ги носим ние, както и разкритията, които удариха тежко по имиджа на ГЕРБ, те удариха и по нашия имидж", подчерта Симеонов. 

Въпреки това, ако преминат 4-процентната бариера, не е изключено отново да подкрепят и партията на Борисов. 

"Ние от "Воля" подкрепяме идеи, подкрепяме това, което е полезно за хората без да се интересуваме коя партия го предлага", заяви Пламен Христов. 

Според "Българските патриоти", промените в Изборния кодекс са отворили вратата на контролирания вот от Турция, което може да размести драстично мандатите в следващия парламент. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
2 rate up comment rate down comment 1
Лили Барута
преди 2 години
Ейиии,това патриотите били много гладни за....кокала!? Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
Хахахахаха
преди 2 години
АКО преминат.АКО цапа гащите и мЕЕЕрише.Ти си политически труп.Вие допринесохте за краха на бацката.Ако се съюзи с вас отново,то той ще докаже,че е настина кухар. Сигнализирай за неуместен коментар