Основната задача пред новите областни управители - честни и прозрачни избори

Във Велико Търново на поста застава полковникът от резерва Георги Гугучков

20.05.2021 | 19:13 Редактор: Искра Ангелова

След рокадите във властта, новите областни управители официално започнаха работа. Вчера служебното правителство смени всички областни управители. В 4 области обаче, има само временно изпълняващи.

Служебният премиер възлага на новите областни управители една основна задача - да организират честни и прозрачни избори. Именно такъв ангажимент пое Радослав Стойчев - новият управител на София - област. 

Във Велико Търново на поста застава полковникът от резерва Георги Гугучков. В Шумен заедно с досегашния областен управител си тръгнаха и заместниците му. проф. Стефан Желев.

"Оставям в наследство проблема с ВиК, който е решен. Остава проблем и това, че пандемията Ковид-19 все още съществува, пожелавам му да не се сблъсква с това, с което аз се сблъсках", коментира проф. Желев.

А на новия управител пожелаха в решаването на проблемите в областта.

"Искам да кажа, че съм назначен за областен управител с една основна задача – подготовката и провеждането на честни и демократични избори. Това е една задача, която е поставена от служебното правителство, с която аз трябва да се справя", сподели областният управител на Шумен Валентин Александров.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
ДГ
преди 2 години
Безумно, вие разбирате ли си какво сте написали?В Шумен заедно с досегашния областен управител си тръгнаха и заместниците му. проф. Стефан Желев."Оставям в наследство проблема с ВиК, който е решен. Остава проблем и това, че пандемията Ковид-19 все още съществува, пожелавам му да не се сблъсква с това, с което аз се сблъсках", коментира проф. Желев.А на новия управител пожелаха в решаването на проблемите в областта. Сигнализирай за неуместен коментар