Радев: Решението за смяна на областните управители е логично

Примерът на Борисов да се крие зад отпуски е заразен, заяви държавният глава

19.05.2021 | 19:07 Редактор: Никола Симеонов

Нарушен диалог с ръководителите на службите за сигурност у нас. Така държавният глава описа работата си с ръководителите на ДАНС и ДАР.

"Аз не работя, по точно те не работят по-много неща. Говоря не за служителите на ДАНС, а за шефовете", заяви президентът Румен Радев.

Той коментира и решението на ръководителите на ключови звена да излязат в дълъг отпуск точно в периода на служебното правителство.

"Очевидно примерът на предишния премиер да се крие зад отпуски и болнични се е оказал заразен и за неговите подчинени. Това няма как да стане без негова благословия. Абдикацията от отговорност към националната сигурност в предизвикателни за България дни е ясен знак, че верността им е към Борисов, а не към България", категоричен бе Радев.

Логично - така държавният глава определи решението на служебното правителство да смени всички областни управители.

"След като се сменя една власт, а областните управители работят с изпълнителната власт, е логично те да се сменят. Тук не става въпрос да се правят уволнения, а да има нулева толерантност", смята още президентът.

Въпреки краткия мандат, важен е сигналът, който ще отправи служебното правителство, категоричен е президентът Румен Радев.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
Костов
преди 2 години
Службогонци и натегачи заляха страната Сигнализирай за неуместен коментар