Беседка, строена с евросредства, се срина върху мъж край Маджарово

Повече от 240 хил. лв. са платени за 10-ина беседки и няколко барбекюта и пейки

05.05.2021 | 19:43 Редактор: Никола Симеонов

27-годишен мъж пострада след като върху него падна беседка. Инцидентът е станал през почивните дни на зона за отдих край Маджарово. Конструкцията е изградена преди повече от 5 години с европейски средства

Преди дни 27-годишният студент Мариан Иванов отива с приятели на зоната за отдих край река Арда. В късният следобед върху 4-ма души от групата се срутва една от беседките. Категорични са, че не са оказвали никакъв натиск на конструкцията. Мариан оцелява по чудо.

"Можеше да стане най-лошото, просто е имал късмет и е разсъждавал правилно. Легнал е на земята. Иначе всичко щеше да е на главата му, да се срути", заяви майката му Галина Иванова.

Останалите от компанията не са ранени. Те успяват да извадят Мариян изпод руините. Младежът е откаран в болница.

"Има счупен глезен на 2 места. Направиха му операция – успешна, надявам се да е успешна. Счупена ключица на рамото и охлузвания по тялото", добави Галина.

Днес екип на Община Маджарово започна разчистване на руините. Зоната за отдих край Арда изградена с пари по Проект за трансгранично сътрудничество между 2013 г. и 2015 г. За десетината беседки и няколко барбекюта и пейки са платени повече от 240 000 лв.

"Навесът е паднал и по моя преценка основите са изгнили, които са под гнайсовата настилка. Всичко може да се предотврати, но за съжаление не е видяно. То няма и как да се види, отдолу под земята", заяви зам.-кметът на Община Маджарово Иван Семерджиев.

Хората от Маджарово смятат, че беседките не са изградени качествено. Ето защо настояват да се вземат мерки.

"Ако се вгледате в момента поне 3 има вече наклонени. Потенциално опасни са. Всеки знае, че с времето, ако не се поддържа, ако не се импрегнира, материалът гние. Некачествено изпълнение. Това ако аз го построя в този вид на някои частник, сигурно няма да ми плати", каза Стойчо Грудев.

От Община Маджарово са категорични, че беседките се поддържат. Проблем се оказва, че реката приижда и мокри дървените конструкции. Вече са взети и мерки инцидентът да не се повтаря.

"Ще се направи и цялостен оглед, ще се викат конструктори, които да погледнат останалите съоръжения дали са годни за ползване и какво да се направи, за да не се стига до такива неприятни инциденти", допълни Семерджиев.

За момента зоната за отдих е оградена от предпазна лента, а ще има контрол там да не се допускат хора. Мястото е предпочитано за пикник от хора от цялата страна. Цяло чудо е, че инцидентът се е разминал само с един пострадал.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
Хъъ
преди 2 години
Парите от Европа, министрите-чалгари и строителите-чалгари от ***. Какво очаквате?! Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Евросредства
преди 2 години
Слава на ГЕРБ и мъдрото му ръководство! Десетки милиарди евро бяха "усвоени" от партийни другари и приятелски фирми! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Аха
преди 2 години
Пред нашите блокове има съоръжения за детски игри на по 50 години, на тази възраст са част от блоковете Сигнализирай за неуместен коментар