Изгнили дървета и паднали клони заплашват жителите на столичен квартал

В платформата Helpbook може да подадете сигнал за нередности

20.04.2021 | 23:12 Редактор: Анисия Иванова
Изгнили дървета и паднали клони заплашват жителите на столичен квартал

След зимния сезон се оказа, че из цялата страна са забелязани пречупени дървета и клони от тежестта на снега и представляват реална опасност за преминаващите хора под тях, както и за нанасяне на материални щети. В платформата на Helpbook.info постъпиха множество сигнали по този повод, а ето какво ни пише наш потребител от район "Витоша":

"Здравейте, по улица "Неофит Хилендарски" в кв. „Симеоново“ има река и около нея има множество големи изгнили дървета, над 15-20 метра високи. Януари месец, след буря, много големи клони се счупиха (някой с дължина над 10 метра), други дървета се счупиха на две буквално. Някои клони паднаха в реката, други директно на пътното платно, има и счупени клони, които са още в короните на дърветата и са опасни. Изгнилите дървета са над 10.

Моля ви най-малкото за съвет към кого да се обърнем, за да се отстранят дърветата, защото са опасни както за пешеходци, така и за коли, така и за електрически кабели и не на последно място ще паднат върху домовете ни“.

Същият проблем се наблюдава и в квартал "Младост" 1, където на кучешка поляна са заснети немалко паднали или наклонени опасни дървета. Молбата е за извършване на проверка и последваща реакция, за да се избегнат инциденти с хора и домашни любимци.

Снимка: Helpbook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК