Пропадна 3-метров участък от натоварена улица в Добрич

Причината е повредена бетонна тръба от дъждовната канализация

05.03.2021 | 14:00 Редактор: Ралица Братанова

Триметров участък по една от най-натоварените улици в Добрич пропадна след поройните дъждове в средата на февруари. 

След многобройни сигнали от граждани, местната администрация е направила проверка на подземната инфраструктура. Оказва се, че е повредена бетонна тръба от дъждовната канализация.

Ул. "Батовска" свързва центъра на града с околовръстното шосе на Добрич и по нея преминават не само леки автомобили, но и тежки камиони и автобуси.

Георги Русев е таксиметров шофьор и почти при всеки курс му се налага да мисли различен маршрут, за да избегне проблемния участък.

"Тя беше хлътнала отдавна, но в последните 2-3 седмици доста е хлътнала. Опасно е. Ако по-тежка машина мине, може и да падне", коментира той.

От Община Добрич са заснели с камера трасето на канала, който преминава под хлътналия пътен участък. При обследването се установява още, че проблемът съществува от години, а от общината допускат, че тръбата е нарушена още при полагането ѝ в земята. 

Обследване ще се извърши по целия булевард. Пропадналият участък вече е маркиран и обезопасен. Предстои комисия от общината да избере изпълнител на ремонтните дейности.

Вижте повече в репортажа на коресподентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК