Борисов: Другата седмица идват 200 000 ваксини, 5000 ще изпратим в Северна Македония

Години наред България ще получава транзитни такси от преноса на газ, обяви премиерът

27.03.2021 | 12:45 Редактор: Тодор Петров
Борисов: Другата седмица идват 200 000 ваксини, 5000 ще изпратим в Северна Македония

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че правителството е преодоляло редица кризи, сред които най-тежката финансов криза, мигрантската криза,  а сега и пандемичната криза. 

Премиерът обяви, че другата седмица страната ни ще получи над 200 000 ваксини. 

"Ще предложим 5000 ваксини да изпратим за Република Северна Македония - като истински приятелски жест за здравето на хората. А през април ще получим повече от милион ваксини, убеден съм", добави Борисов. 

"Години наред България ще получава транзитни такси от преноса на газ, които ще са от полза за поколения напред", изтъкна министър-председателят по време на оглед на строително-монтажните работи на модернизацията на компресорна станция "Лозенец". 

Там се изграждат два нови газотурбокомпресорни агрегати, които са от най-ново поколение, производство на американската компания Solar Turbines. 

"Борихме се много, благодарен съм на Европейската комисия, приоритизирахме газовия хъб "Балкан", надграждаме нашата енергийна система и направихме модерна инфраструктура. На псевдодемократите не е нужно да се доказваме колко добри евроатлантически партньори сме, неслучайно имаме най-добрите компресори", категоричен беше премиерът. 

Снимка: Правителствена пресслужба

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК