Димитър Манолов: Без квалифицираните работници нищо не може да се случи

Мисленето за заплатите трябва да се промени, каза той

12.03.2021 | 21:44 Редактор: Юлия Христова

Какво иска КТ "Подкрепа“ от бъдещия кабинет? 

Като чета в някои политически програми какво има и ми настръхват косите, връщам се 10-15 г назад. Това каза за "Денят ON AIR" лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов и допълни: "Например някои говорят за пренасочване на средства към частните пенсионни фондове, което значи да вземем пари от сегашните пенсии". 

По думите има тревожни неща, като например при енергетиката.

"Няма визия, пълно е с констатации от рода "добре би било". Сигурно скоро ще спра да чета програми. Когато произвеждаш химикалки, няма значение дали е в центъра на София или Видин, разходите са едни и същи. За да се получат по-високите заплати е нужно те да се изкарат. Мисленето за заплатите трябва да се промени", заяви той за Bulgaria ON AIR.

Според него има неща, които го карат да не е чак такъв песимист.

"Започва да прозира разбирането, че трябва да се спре войната със заплатите и да се обърне повече внимание на заплащането. Без квалифицираните работници нищо не може да се случи. Евтин труд и ниски заплати при квалифицирани служители може да има само в условията на диктатура. Хората, които си тръгват, може да живеят и по-зле след това, но не се връщат назад и не го признават", подчерта Димитър Манолов. 

Той е на мнение, че пенсионерите, които са имали пенсия 300 лева и вече ще получават 310 имат повод да не са доволни.

"От лятото насам има много енергия, която се натрупа, но и много омраза се натрупа. Работата е на смърт, ругаят се, псуват се, с лексика хамалска се борави", допълни събеседникът.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК