НФСБ и ВМРО се разделят, край на коалицията "Обединени патриоти"

Искрен Веселинов подчерта, че няма лоши отношения и напрежение между двете партии

05.02.2021 | 11:48 Редактор: Ивет Арабова

Край на коалицията на "Обединените патриоти". Въпреки дългите разговори ВМРО и НФСБ решиха да се явят самостоятелно на парламентарните избори. Има ли раздор в коалицията?

"Няма лоши отношения. Няма някакви напрежения или идеологически различия. Истината е, че ВМРО се развива и като цяло ние имаме една визия за развитие на патриотичното движение, което трябва да продължим сами", каза зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

"Тази коалиция беше успешна. Смятам, че двете партии биха имали по-добър резултат заедно", коментира в ефира на "Денят ON AIR" Христиан Митев от НФСБ.

Въпреки дългите разговори, хората от партията на Каракачанов и на Симеонов не са намерили достатъчно допирни точки, затова за гласовете на избирателите ще се борят самостоятелно. 

"Самостоятелното явяване на ВМРО е мотивирано от нашето желание на структурите на ВМРО и постигнатите резултати, които ВМРО направи на евроизборите и на местните избори", обяви организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов.

"Ние също ще се явим самостоятелно най-вероятно на тези избори", добави Христиан Митев.

Различия в патриотичната формация имало през годините, но добрият тон между НФСБ и ВМРО се запазва. 

Партия "Атака", третата част от ОП също обяви, че възнамерява да се впусне в битката за гласовете на избирателите самостоятелно. Председателят ѝ Волен Сидеров посочи, че “вратичката” за разговори с граждански формации е отворена.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 1
vedic
преди 3 години
Да , ще влязат , ама на 36 март !!!!!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години