След решението на ВМРО да се яви сама на изборите: НФСБ ще направи същото?

"Тези избори ще са много непредсказуеми", каза Христиан Митев

04.02.2021 | 21:50 Редактор: Искра Ангелова

ВМРО ще се явят самостоятелно на парламентарните избори. Как реагираха от НФСБ?

"Бяхме уведомени от нашите коалиционни партньори от ВМРО, че те са взели решение да се явяват самостоятелно. Ние ще направим същото най-вероятно. Донякъде решението ни изненада, ние знаем, че във ВМРО е обсъждан този въпрос. Както и, че членовете на партията са приели такова становище, стъпвайки на резултатите от местните избори през 2019 г.", каза депутатът от НФСБ Христиан Митев в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че те са приели решението им и им пожелават успех на изборите.

"Решението е взето тези дни. Имат колективен орган, който взема окончателните решения и който разглежда становището, което е представено от организациите по места", допълни Митев пред Bulgaria ON AIR.

На въпрос дали съжалява, че ще се явят отделно, той отговори: "Да, защото тази коалиция беше успешна, а също така двете биха имали по-добър резултат заедно, отколкото поотделно."

Депутатът призна, че за разделението е бил уведомен от Валери Симеонов.

"Доколкото знам и от изявленията на г-н Каракачанов, това решение е окончателно. Явно са направили анализ и са стигнали до становището, че могат и сами да се справят с прескачането на 4-процентовата бариера. И не е необходимо да се коалират", коментира още Христиан Митев.

Народният представител смята, че тези избори ще са много непредсказуеми и ще има много изненади. И посочи, че на този етап не са обсъждали въпроса дали ще се коалират с друга партия.

"Очакваната трета вълна се преформатира в ниска избирателна активност. Никой не може каже какви ще са възможностите за срещи с избирателите. Такива съществуват, но те са силно ограничени. За съжаление, очакваме компроматно-негативна кампания, ще слушаме повече обвинения между политическите сили.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК