2/3 от членовете на ВМРО искат самостоятелно явяване на изборите

Преговори са водени само с НФСБ, посочи Красимир Каракачанов

04.02.2021 | 15:41 Редактор: Ралица Братанова

ВМРО да се яви самостоятелно на предстоящите парламентарни избори – за това са настояли 2/3 от членовете на Националния съвет на партията в събота. 

Министърът на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов обяви, че за момента преговори са водени само с НФСБ, но не и с ГЕРБ и "Атака".

Коментара Каракачанов направи по време на отбелязването на 149-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев.

"Решение на съд няма смисъл да се коментира. Макар че такава коалиция няма, ако помните, още юли 2019 г. "Атака", заради поведението, което имаха и в парламента, и спрямо коалиционните си партньори, бяха изключени от коалицията. Това съдебно решение по никакъв начин не може да ни задължи отново да търсим сътрудничество с тези хора", заяви той.

Каракачанов коментира и дипломатическия спор между София и Скопие.

"Това, че политическият им елит иска с калните обувки от Титова Югославия да влезе в ЕС, без дори да каже едно "Извинявайте" на всички онези българи, които бяха избити от същата тази Югославия. Няма как да се случи, докато няма нормален диалог. Скопие продължава да тупа топката, очаквайки политическата конюнктура в България да се промени, очаквайки при словенското председателство да получат подкрепа и новата администрация на САЩ да ги подкрепи – на това разчитат", смята министърът на отбраната

Фигурата на Гоце Делчев по думите му не трябва да бъде намесвана в никакви спорове. 1//3:40 

"Последните месеци, година – тече един безсмислен дебат, чий е Гоце Делчев. Аз мисля, че това не е работа на сегашните историци да казват кой е Гоце Делчев и какъв е бил той", изтъкна Каракачанов.

Каракачанов беше категоричен, че независимо от политическата ситуация, позицията на България спрямо Северна Македония ще остане непроменена.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК