Лидер в мъжка професия: 33-годишната Фарида Саид, оглавила КАТ - Самоков

Казва, че най-важно е да респектираш

15.01.2021 | 20:47 Редактор: Искра Ангелова

Инcпeктoр Фaридa Caид е новият началник на "Пътнa пoлиция" Caмoкoв. Какви са предизвикателствата пред 33-годишната жена в една от най-мъжките професии?

Всички проверки и нарушения, за които са отговорни пътните полицаи в Самоков, минават под контрола на една жена - инспектор Фарида Саид. Казва, че в тази мъжка професия най-важно е да респектираш.

"Предложения за подкуп не съм получавала, но може би, защото като изпълнявам служебните си задължения - има едно отношение към хората. Респект ли има - не мога да ви кажа, но не съм получавала предложение за подкуп", сподели Фарида Саид.

Тя стъпва на терен за първи път на 27 години като охранителен полицай. Преди това е учила 8 години "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред" в академията на МВР.

По време на обучението си в академията се е налагало да работи в друга сфера, за да си плаща образованието, и колкото и да е било натоварено, никога не си е и помисляла да се откаже. 

"Още през средното си образование знаех, че искам да се занимавам с тази професия, исках точно това да е работата, която да работя за в бъдеще. Как и защо - не мога да ви кажа, може да прозвучи глупаво, но го почувствах - знаех си, че това е моята работа", допълни тя.

Стъпка по стъпка инспектор Саид успява да се наложи и да накара другите да повярват в нея.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК