Helpbook: Липса на тротоари, мръсни улици, без пешеходни пътеки

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата

16.09.2020 | 21:00 Редактор: Анисия Иванова
Helpbook: Липса на тротоари, мръсни улици, без пешеходни пътеки

В днешния обзор на сигнали, постъпили в латформата на Helpbook.info, акцентът е улиците в градовете - липса на инфраструктура, тротоари, без обозначени пешеходни пътеки, мръсни и неподдържани.

Във варненския район "Младост“ се намира прочутата местност "Пчелина“. По улиците липсва всякаква инфраструктура, като едва на няколко места има възможност за разминаване на два автомобила. Липсват тротоари, велоалеи или други съоръжения, отделящи автомобилния от пешеходния трафик, пише наш потребител. Според автора на сигнала от години местността "Пчелина“ е място за разходка на живущите в района поради липса на друга алтернатива.

Редовно десетки християни вървят до параклис "Св. Марина“ по празници и делници. Опасенията са, че наред с увеличения брой пешеходци, се е увеличил и автомобилният трафик.

Еднолентовият път без тротоари, с понижена видимост и МПС-та, които се управляват с висока скорост, са гаранция за неминуема трагедия. Вероятността да се стигне до фатален пътен инцидент се обуславя и от все по-плътното застрояване и населяване в района.

Опасна за пешеходците се оказва и столична улица в район "Витоша“. Ограждения на строеж повече от две години препречват част от трасето, като създават затруднения за преминаващите хора и автомобили. Строителните дейности все още не са стартирани, а при проверка в кадастъра се оказва, че оградата е поставена в нарушение.

Завършваме с подобен сигнал от същия район. Улица "Горски дух" е особено мръсна и прашна от строежите и камионите, които минават. Камионите не се мият, улиците не се чистят, в резултат на което се вдига огромен облак прах от всеки камион, което застрашава здравето на живущите в района. Молбата е да се извърши спешна проверка и да се глобят извършителите, както и да се изчисти улицата възможно най-бързо.

Ако видите нередност, подайте сигнал в HelpBook.info.

Снимка: HelpBook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК