Сигнал от Helpbook: Собственик на ротвайлер го пуска без каишка и надзор

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата

29.08.2020 | 11:45 Редактор: Анисия Иванова
Сигнал от Helpbook: Собственик на ротвайлер го пуска без каишка и надзор

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал за поведението на поредния собственик на домашен любимец, оставил кучето си без надзор.

Ето какво е оплакването на възмутения съсед: "Живея в с.Волуяк. Имам съсед, собственик на куче. На 26.08.2020 г., около 18.00 ч., видях пуснат ротвайлер без каишка и намордник около оградата на къщата ми. Съвсем наблизо моето и други съседски деца си разхождаха малки кучета на каишка. На разстояние от ротвайлера беше един от живеещите с кучето младеж. Помолих го да върже кучето заради децата, той не само, че не го върза, но започна да ме обижда. Доста хора станаха свидетели на случката, но никой не се намеси и така ротвайлерът се разходи, след това съвсем спокойно се прибра в дома си, разбира се без каишка. Имало е и случаи кучето да излиза от границите на имота и само по случайност не се е стигало да инциденти досега. В близост в почти всяка къща има деца, които сами ходят на училище и излизат да си играят. Моля да бъде направена проверка и каквото е необходимо, за да не се стига до трагични инциденти с поредното куче-убиец. Предварително благодаря“.

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата Helpbook.info.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
жжж
преди 3 години
Невероятно - наричат 'куче-убиец' непознато куче, което най-вероятно не е проблемно. Само заради размера му. Това е все едно да кажеш на някой, че е *** само заради цвета на кожата му. Българите сме такива. Мразещи. Независимо какво, ама важното е да има омраза. Абсолютно сигурен съм, че никой не би пуснал агресивно куче да се разхожда свободно. Това е много по-голям проблем за собственика, отколкото за 'потенциалните жертви'. Между другото - пинчерите са най-злобни и досадни обикновено. Сигнализирай за неуместен коментар