Първият аквапарк в София отвори врати с 50% капацитет

Посетителите ще влизат в комплекса под строг контрол

27.07.2020 | 14:40 Редактор: Виктория Гетова

На море в сърцето на София. За всички, които морската почивка това лято остава далеч, плажът вече е достъпен и то в центъра на столицата. 

Първият градски аквапарк отвори врати. Капацитетът му е 500 души, но засега ще бъдат допускани само по 250 заради противоепидемичните мерки. 

Аквапаркът в столичния квартал Зона Б5 разполага с 6 басейна и 8 водни пързалки.

"Мястото е много хубаво и би трябвало да има повече такива, но мястото е перфектно. Децата се радват повече от мен", каза един от посетителите.

Плажуването в аквапарка ще се случва при строги противоепидемични мерки. Разстоянието между шезлонгите ще бъде 5 метра, а под чадър ще може да има само два.

"От самото начало се прави контрол на входа на комплекса, където се мери температурата на човека с дистанционен термометър, който се допира до челото. Ако бъде под 37 градуса - се допуска, дезинфекцират му се ръцете. Казва му се какви са правилата и изискванията, които трябва да се спазват вътре в съблекалните и отвън, за да няма струпване на хора на закритите помещения. Трябва да се спазва разстоянието от 2,5 метра навън, носят се калцуни вътре в сградата, докато се стигне до съблекалните", коментира управителят на аквапарка Андрей Калмаков.

Персоналът на аквапарка и спасителите ще следят за спазването на задължителната дистанция от 2 метра между посетителите.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК