Аквапаркът във "Възраждане" в столицата отваря в понеделник

Общо 5 външни басейна с 8 водни пързалки са част от зоната за отдих

24.07.2020 | 22:08 Редактор: Ралица Братанова
Аквапаркът във

Аквапаркът в парк "Възраждане“ отваря в понеделник, 27 юли. Кметът Йорданка Фандъкова провери днес организацията за работа на комплекса, съобщиха от Столична община.

Общо 5 външни басейна с 8 водни пързалки са част от зоната за отдих. Аквапаркът заедно със закрития басейн са разположени в новия парк Възраждане с площ 75 дка в кв.“Зона Б-5“.

Закритият басейн работи за граждани от 17 юни и вече има над 1600 посещения и 150 закупени абонаментни карти, а от другата седмица ще има възможност за посещение и с карти "Мултиспорт“.

Външната зона включва развлекателен басейн с дълбочина 140 см, хидромасажен басейн с дълбочина 90 см, два детски басейна и бебешки басейн с дълбочина 20 см. Има открит външен бар и 300 шезлонга с чадъри.

От понеделник при слънчево време водните пързалки и откритите басейни ще посрещат посетители. Той се стопанисва от „Софийски имоти“. Деца до 90 см влизат безплатно с придружител, пенсионерите получават 30% отстъпка от цените. Повече информация може да се види на сайта https://vazrajdane-wellness.com/

Комплексът ще работи съобразно всички изисквания и мерки за безопасност, дадени от РЗИ за спазване на дезинфекция във връзка с епидемичната обстановка.

Парк Възраждане бе изграден като изцяло нова паркова територия в града. За всеки от имотите Столична община водеше съдебни дела през последните години, с които спаси и запази територията за обществено ползване. Освен зелените площи и алеите, част от него е спортния комплекс "Спортна София 2000“.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК