Закритият басейн в комплекс "Възраждане" отвори, входът е 9 лева

Скоро ще отвори и външната част на аквапарка

16.06.2020 | 15:59 Редактор: Ивет Арабова

Закритият басейн на новия комплекс "Възраждане" в София днес отвори врати. Той беше готов още през март, но заради извънредното положение, се забави отварянето му. Очаква се от другия месец отворена за посещение да бъде и външната част на аквапарка. Вече работи 25-метров басейн на закрито. 

"Заедно с него тук има в закритата зона и спа център, и той ще отвори, когато разреши министърът на здравеопазването, когато паднат мерките. Имаме открита зона с 5 басейна, 2 пързалки, зона за децата. Тя ще бъде отворена като се оправи времето и има интерес, заедно с прекрасно парково пространство", поясни столичният кмет Йорданка Фандъкова.

От комплекса имат готовност да отворят откритата част в началото на юли. Предприети са и необходимите противоепидемични мерки. 

"Виждате - направили сме вход и изход, на всеки ще се мери температурата, пръскаме с дезинфектант, ще плуват до 4 човека в коридор", каза изпълнителният директор на Софийски имоти - Димитър Шивачев.

9 лева ще струва еднократното посещение на басейна. За деца и пенсионери от аквапарка предлагат и намаления. На сайта на комплекса желаещите могат да намерят цени за посещението на спа центъра.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК