6 басейна, SPA и релакс зони в новото бижу на София - аквапарк "Възраждане"

В района се предвижда ремонт на улици, паркинги и реновиране на училища

05.03.2020 | 21:38 Редактор: Ивет Арабова

Отвори аквапаркът в столичния район "Възраждане". 

"Парк "Възраждане" е най-новият парк в София от десетилетия. През 2015 г. беше изпълнен първият етап на парка, през 2019 г. завърши вторият етап, 6 дка от него са аквапарк. Там има закрит басейн, 5 открити външи басейна, SPA зона и релакс зона", каза в студиото на "Денят ON AIR" кметът на района - Савина Савова.

Тя увери, че до края на месец март ще стартира ползването на закрития басейн, а през лятото - и на откритите.

"Аквапаркът се захранва от минерална вода. В момента се разработва концепцията за използването на комплекса. До края на март ще бъде оповестена цената на ползването. Той ще управлява от дружество "Софийски имоти", отбеляза Савова. 

Тя бе категорична, че цената за ползване на аквапарка ще бъде достъпна за всички софиянци.

"Има богато озеленяване, много богата храстова растителност, чешма за гражданите с минерална вода. Предвидено е и да има заведение. Ще може да се ползва всичко, което има в аквапарка", изтъкна още кметът на "Възраждане" в ефира на Bulgaria ON AIR.

Финансирането на проекта е около 11,5 милиона лева. 

"Голям е интересът от жителите на района. Нужно е време за оборудване и подготовка. Финансирането за възстановяването на басейна на 30-то СОУ е изцяло от Столичната община. Той ще може да се ползва от началото на новата учебна година", добави Савина Савова.

Тази година предстои разширение на детската градина на ул. "Брегалница".

 района имаме 6 детски градини. Текущи ремонти на сградите на общинските градини и училища предстоят и тази година. Проектът за разширение на 91-ва Немска гимназия е много важен", каза още Савова. Около 8,5 милиона ще струва проектът за разширение на Немската гимназия.

Савова коментира и състоянието на вътрешнокварталните улици.

"Подготвили сме мащабна програма за ремонти, от следващата седмица започваме с аварийните ремонти. Акцентът са ремонти на вътрешноквартални улици. С въвеждането на "Зелената зона" сме длъжници на хората от района, вече има подготвени проекти за ремонт на 3 паркинга", обясни Савова.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК