БСП за вота на недоверие: България се управлява на извънредни брифинги

Държавността се руши със скандал всеки ден, посочи Явор Божанков

08.07.2020 | 21:28 Редактор: Юлия Христова

БСП ще внесе вот на недоверие към правителството за корупция следващата седмица, обяви лидерът на партията  Корнелия Нинова. "Оставката и падането на този кабинет е гаранция за просперитет на България и перспектива пред българския народ", заяви Нинова.

Ако сме нямали основания за предните вотове на недоверие, какво да кажем сега. Всеки ден гражданите се будят с корупционни скандали. Това каза в "Денят ON AIR" депутатът от БСП Явор Божанков.

По думите му вотът бил повод и тема да кажат, че проблемите не намаляват, а се увеличават.

"България се управлява на извънредни брифинги", заяви той. Според Божанков идва криза и ще бъде все по-трудно.

"Какво означава "пропуснати" данъци за 700 млн. лева. Стигнахме до извода, че нещата не стават по-добре. Българите стават по-бедни, а някой друг на техен гръб става по-богат", заяви той за Bulgaria ON AIR.

Не виждам кой знае какво напрежение между управляващите и другите групи в зала. И тук ще излезе истината наяве, смята социалистът. 

"Кой ще бъде охраняван, зависи от изпълнителната власт, МВР и ДАНС. Днес НСО може би целенасочено се вкарва в скандали. Очевидно тук има по-дълбок процес. Държавността се руши със скандал всеки ден, но вярвам, че всичко може да бъде поправено", подчерта Явор Божанков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК