"Черно-бяла" фиеста по улиците на Пловдив, "Локомотив" показа Купата

Шествието се провежда при засилени мерки за сигурност

06.07.2020 | 19:26 Редактор: Ивет Арабова

Пловдив празнува. С шествие по улиците на града показват Купата на България, спечелена от футболистите на "Локомотив" (Пловдив). 

Трофеят, който футболистите спечелиха на 30 юни, е в Пловдив. За втора поредна година спортисти, треньори и фенове тръгват на черно-бяла фиеста по улиците на града, този път обаче при засилени мерки за сигурност. 

Здравният министър за пореден път призова за разум и спазване на противоепидемичните правила. "На базата на един критичен анализ на ситуацията да намалят до минимум масовите мероприятия, защото забелязваме, че след масови мероприятия заразените се увеличават", коментира Ананиев.

И ако след мача срещу ЦСКА футболистите си тръгнаха с Купата, а организаторите получиха солидна глоба в размер на 3 000 лева за нарушаване на правилата, днес дистанция и маски – има. От общината в Пловдив заявиха, за Bulgaria ON AIR, че ще следят за това при срещата с кмета на града Здравко Димитров футболистите задължително да са с маски и да спазват дистанция.

"Най-големите фенове са тези, които са създали всичко това. Тази купа е по-трудно спечелена, защото победихме силни отбори", каза президентът на "смърфовете" Христо Крушарски.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Виктор Дремсизов (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК