Купата остава в Пловдив, "Локомотив" триумфира след дузпи

Единствен не успя да отбележи Али Соу, чийто удар бе избит от Илко Пиргов

01.07.2020 | 22:14 Редактор: Ивет Арабова
Купата остава в Пловдив,

"Локомотив" (Пловдив) триумфира за втора поредна година с Купата на България в драматична и оспорвана среща срещу ЦСКА на стадион "Васил Левски". Победителят в двубоя бе решен с дузпи, след като в редовното време и продълженията не беше отбелязан гол. Единствен от бялата точка не успя да отбележи нападателят на "червените" Али Соу, като ударът му бе избит от вратаря на "смърфовете" Илко Пиргов. Той смени титулярния вратар на "черно-белите" Мартин Луков в 119-ата минута. 

Противно на очакванията за финал срещата започна динамично и без излишни проучвания, двата тима се впуснаха в здрава битка. В 17-ата минута "червените“ имаха добър шанс да открият резултата, след подаване към Евандро, но чудесната намеса на Мартин Луков попречи. 

Малко по-късно стражът на "черно-белите“ отново блесна с решително спасяване, а в 35-ата минута символичните гости имаха претенции за дузпа след контакт между Валентин Антов и Анте Аралица. Георги Кабаков обаче остави играта да продължи, а от това се възползва ЦСКА с добра контраатака. Преди края на първата част дойде и най-чистото положение за "армейците“. След корнер Али Соу остана под топката, но капитанът Петър Занев стреля, а Луков спаси и то след рикошет в Соу. 

Втората част започна доста по-хаотично и разпокъсано, а след дълго прекъсване заради употребата на пиротехнически средства, Луков отново се превърна в герой за пловдивчани. От центриране на Иван Турицов в наказателното поле се възползва Енрике Рафаел, но стражът на "смърфовете“ не сгреши. В 83-ата минута за пореден път той отново опази вратата си след мощен шут на Тиаго от пряк свободен удар.  

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК