До 12 хил. зрители ще бъдат допуснати до мача за Купата на България

Изискванията ще бъдат те да бъдат разположени през седалка и през ред

27.06.2020 | 12:40 Редактор: Ралица Братанова

До 12 хил. зрители ще бъдат допуснати до срещата за Купата на България. Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на брифинг на Национален стадион "Васил Левски".

"Днес при премиера Бойко Борисов присъстващите тук проведохме заседание, на което бяха взети няколко много важни решения, свързани с прилагане на противоепидемичните мерки по време на тренировъчния процес и по време на срещи в професионалната лига на България. В момента заповед, издадена от министъра на спорта след одобрението на министъра на здравеопазването изисква всеки месец до 3-то число да бъдат представени пред медкомисия за всички участници в шампионата", каза Кралев.

По думите му тази мярка остава до приключване на извънредната епидемична ситуация в страната.

В периода между двата PCR теста, които трябва да бъдат проведени, отговорност и гаранция за здравето на футболистите ще носят клубните лекари

"Преди всеки мач, те трябва да гарантират с подписа си, че участващите в срещата са в пълно здраве и в невъзможност да заразят и да представляват заплаха за останалите състезатели. При диагностициране на случай с коронавирус от състезател, футболист на даден отбор, същият се отстранява временно от отбора и към него се прилагат предвидените наредбите заповеди и противоепидемични мерки. За останалите състезатели на отбора, треньори, длъжностни лица, се провежда PCR тест, който трябва да бъде по изискванията два пъти в рамките на три дни", коментира още министърът.

Той обяви, че е взето решение да бъдат допуснати до 12 хиляди зрители на финала за Купата на България между ЦСКА и "Локомотив" (Пловдив). Изискванията ще бъдат зрителите да бъдат разположени през седалка и през ред, за да може да се спазят всички противоeпидемични мерки.

"Имаме разочарование от поведението на част от феновете. България е една от малкото страни, които направиха компромис и допуснаха по време на провеждането на футболни срещи да има привърженици на отборите. За съжаление те не оправдаха дисциплината, която разчитахме, че те ще спазват", каза още Кралев. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК