Депутат от НФСБ: Президентството стана кухня на махленското говорене

Трябва да има промяна в заповедта за маските, заяви Валентин Касабов

02.07.2020 | 21:55 Редактор: Тодор Петров

Има ли нужда от корекция заповедта на здравния министър Кирил Ананиев за носенето на маски? Вече бяха глобени няколко депутати, които не носят предпазни маски в парламента. Според депутата от НФСБ Валентин Касабов, задължително трябва да има промяна в заповедта.

"Едната глоба беше за колегата, който сваля маската докато пие кафе, което е несериозно. Както и да е, трябва да има ред в държавата и НС. Говорещият на микрофон спокойно може да говори без маска. Председателският съвет също да бъде без маски", заяви той в предаването "Денят ON AIR".

Валентин Касабов коментира и феновете на стадиона по време на финала за Купата на България между ЦСКА и "Локо" (Пд), които масово бяха без маски.

"В един момент феновете забравиха, че ситуацията е много особена и държавата някъде се скри, полицията - по същия начин. Феновете мислят по друг начин, но независимо от всичко трябва да се спазват законите", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Зачестяват престрелките между президента Румен Радев, правителството и прокуратурата. А Касабов е на мнение, че държавността изчезва, включително в лицето на важна фигура като президента. 

"Президентството стана кухня на махленското говорене. Един държавен глава олицетворява цялата нация. Олекването е страшно, такова нещо не може да се случва в държавата. Такъв човек не може да бъде държавен глава. Или да си учи урока като политик и държавен глава, или неговото място не е там", подчерта депутатът от НФСБ.

Касабов взе отношение и по въпроса с държавните помощи за бизнеса и туризма. Според него правителството е направило достатъчно с действията си по време на кризата, но не съвсем. А нещата щели да се изглаждат в движение.

"9%, защото в противен случай бизнесът ще си отиде. Миналата седмица бях към Созопол, пълно беше. Толкова пълно, че нямаше къде да се намери шезлонг и чадър. На къмпинг "Градина" беше 3 лв. за чадър и 3 лв. за шезлонг. Ресторантите бяха пълни. Народът има нужда да се весели, да празнуват, че са живи", заяви народният представител.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК