Кои са разрешените спортни дейности в страната?

На 5 юни - Първа и Втора професионална лига без публика

16.05.2020 | 10:17 Редактор: Наталия Тотева
Кои са разрешените спортни дейности в страната?

На 5 юни може да започне първенството за Първа и Втора професионална лига без публика, припомниха от Министерството на младежта и спорта.

От 18 май се разрешава практикуването на спорт във фитнес центрове и зали за фитнес.

За индивидуалните тренировки в залата се осигурява разстояние от 1,5 м между хората, като се допуска по 1 човек на 4 кв. м площ. За груповите тренировъчни занимания се допускат по 1 човек на 4 кв.м площ и не повече от 10 души общо.

На този етап не са разрешени груповите форми на дейност и работа с деца и ученици, извън системата на предучилищното и училищното образование, които се организират и провеждат от физически и юридически лица, независимо от правно-организационната им форма.

От 13.05.2020 г. бе разрешено възстановяването на тренировъчния процес на спортистите по олимпийска подготовка единствено в определените за целта специализирани спортни бази и утвърден списък на състезатели, треньори и длъжностни лица от министъра на младежта и спорта.

От 14.05.2020 г. бяха позволени колективните  спортове за аматьори с до 12 участници без състезателен характер, без публика и само на открити места, при спазването на всички противоепидемични мерки.

От 15.05.2020 г. бе разрешено организирането на подготвителен триседмичен период за възстановяване тренираността на професионалните футболисти на 3 етапа, които започват със занимания на открито по групи.

От 3 май бе разрешено упражняване на индивидуални спортни занимания на открито. Те могат да се провеждат на открити спортни обекти (стадиони, тенис кортове и др.), като трябва да се спазват всички противоепидемични мерки.

От същата дата са позволени и посещенията на самостоятелни плувни комплекси и басейни (открити и закрити) на граждани и състезатели.

Снимка: Pixabay.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
То пък защото има желаещи да гледа Първа и Втора професионална лига Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Ми ти си стой - аз не искам да стана 100 кила и да се разболея от обездвижване и нисък имунитет. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
хора стойте си вкъщи бре!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
А някой знае ли дали може да се ходи на йога - аз много обичам. Сигнализирай за неуместен коментар