Немската гимназия в Бургас изпрати абитуриентите си онлайн

Завършващите не тъгуват, а поглеждат с надежда към бъдещето

15.05.2020 | 21:19 Редактор: Ивет Арабова

Дистанционното завършване на учебната година не остави абитуриентите безразлични. Учебните заведения обаче намериха начин да изпратят зрелостниците подобаващо. 

Макар и в Ковид-19 е време дванадесетокласниците да кажат "Сбогом“ на училището. "Днешните времена на социална изолация ни поставят пред едно ново предизвикателство, което не ни дава възможността да отпразнуваме така желания от нас празник", разказа Теодор Минев от НЕГ "Гьоте", гр. Бургас, който е абитуриент.

И така абитуриентите посрещнаха празника си виртуално, но все пак заедно – с тези, от които научиха и онези, на които предават щафетата. "Да, тази година ще се изпратим дистанционно. Не тъгувайте", каза директорът на Немската гимназия в Бургас Надежда Иванова.

Макар нечули последния училищен звънец, завършващите не тъгуват, а поглеждат напред.  "Важното е, че какъвто и път да изберем, от най-голямо значение е да продължим да се учим и да се развиваме като личности, да се изправяме винаги, когато паднем, и най-важното – да продължим своето самоусъвършенстване", смята Теодор Минев.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК