Радост за абитуриентите, ще има изпращане в училищните дворове

Това ще се случи при строги противоепидемични мерки, налагани с протокол

13.05.2020 | 13:01 Редактор: Наталия Тотева
Радост за абитуриентите, ще има изпращане в училищните дворове

След среща с премиера Бойко Борисов бе решено да има изпращане на абитуриентите в училищния двор, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Това ще се случи при строги противоепидемични мерки, налагани с протокол от здравния министър и министъра на образованието. Премиерът разпореди издаването на такъв протокол до дни.

Учениците ще завършат учебната година дистанционно. За 4 клас и 10 клас няма да бъдат провеждани изпити, ще има единствено за учениците след 7 и 12 клас, но при строги санитарни изисквания.

От полунощ тази вечер отпада извънредното положение в страната. Част от мерките остават, а именно: задължителна карантина за всички, които влизат у нас, носене на предпазни маски на закрито. При неспазване ни очакват санкции. От 300 лв. до 1000 лв. за неносене на предпазни средства и 5000 лв. за нарушаване на наложена изолация.

Дистанцията остава задължителна, както и забраната за пазаруване в сутрешните часове за лица под 65 години. Компенсация за лицата със засегнати доходи ще има с 290 лв. до 6 месеца, считано от 13 май. Мярката 60/40 остава в сила до края на месец юни.

Снимка, архив: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
За едни сватба за други брадва...децата ще се радват, ресторантите и магазините също...а родителите ще заборчат здравата,бабите и дядовците нямада отидат на сбирките от страх и притеснение...дали не е излишно всичко това в днешното "опасно" време...човешки драми.... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 3 години
Бравооооо! Радост за децата! Сигнализирай за неуместен коментар