182-ма български медици с Ковид-19, нови 57 заразени у нас, сред тях и 7 деца (ВИДЕО)

Излекувани към този момент са 342-ма души

05.05.2020 | 08:16 Редактор: Тодор Петров

За периода от 8:00 часа на 4 май до този момент са направени 1158 проби - общият брой е 50 303. 57 са новозаразените лица, от тях в болница са 15. Регистрираните случаи на Ковид-19 у нас вече са 1689.

Активните области са 11. Нови 6 случая има в София и София-област. Във Видин 21 новоконстатирани с Ковид-19 , Ямбол - 11, Плевен - 7, Хасково - 4, Благоевград и Монтана - по двама, Велико Търново, Габрово, Кюстендил и Сливен по един. Сред тези случаи има и 7 на деца между 4 и 18 години в Ямбол, Хасково и Видин.

Заразените сред медицинския персонал са общо 182-ма. 5 са новите случаи на заразени медици - един в "Пирогов", трима в Пазарджик, един в Сливен. Всички тези случаи са подадени към регионалните РЗИ-та, обяви секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов на брифинг в Министерския съвет..

Той съобщи още, че на летище София са констатирани двама български граждани, които са показали повишена температура и клинична симптоматика, след което са отведени в столична болница.

Излекуваните към този момент 342-ма, новите излекувани са 21. Четирима са починалите за денонощието - мъж на 82 от "Александровска болница" с придружаващи заболявания, мъж на 69 години, който е починал във Враца, той също е бил с придружаващи заболявания; мъж на 78 години от Дома за стари хора във Видин, както и жена на 55 години от Ямбол - също с придружаващи заболявания. Общо починалите у нас са 78.

Към момента 316 души са настанени в болници, 37 от тях са в интензивни отделения.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
0 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години
В София трайно намаляват новите случаи Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 1
Доктор
преди 3 години
Има всичко в страната ! Няма само предпазливост ! Ако е фрашкано по пътищата с наркомани и пияндурници , яхнали автомобили , какви предпазни мерки да има в здравеопазването ? Като е решил да мре - да мре ! Само да не уврежда другите ! Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Спрямо вчера - зле е положението Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
Толкова много заразени медици ме навежда на мисълта, че все още няма достатъчно предпазни средства в болниците в страната. Сигнализирай за неуместен коментар