Автошколите започват работа, но повече от месец хиляди от бранша са без доходи

В залите ще влизат по-малко хора, за да се спазва безопасна дистанция

03.05.2020 | 13:03 Редактор: Искра Ангелова

От утре автошколите в страната възобновяват работата си. С това ще бъдат възстановени и изпитите за бъдещи шофьори. В залите ще влизат по-малко хора, за да се спазва безопасна дистанция. Маските и ръкавиците са задължителни. 

Повече от месец и половина автошколите в страната са затворени, а 5 000 души ангажирани в бранша са без доходи, за сметка на това обаче с нарастващи задължения.

"В момента ние нямаме никакви доходи, а имаме много разходи, които продължават да вървят, като наеми, счетоводни услуги, тези разходи се натрупват", каза автоинструкторът Иван Садинов.

Автошколите и инструкторите възобновяват дейност, според представителите на бранша, обаче, това ще се случи с двойно повече работа, за сметка на в пъти по-малка печалба. 

"От гледна точка на това, че трябва автомобилите да бъдат дезинфектирани, маски да се използват, ръкавици. След всяка смяна съответно трябва да се извършва проветряване на автомобила, това дава възможност да работим с много по-малко хора. Значи ние ще работим много по-дълго време, ще имаме достатъчно часове, но реално ще имаме много по-малко курсисти", допълни той.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК