Автоинструктори в Бургас излязоха на протест, бизнесът им пред фалит

5 хиляди автошколи у нас не работят от началото на извънредното положение

22.04.2020 | 18:47 Редактор: Искра Ангелова

Автоинструктори в Бургас организираха протестно шествие с искане спешно да бъде отменена забраната за провеждане на теоретично и практическо обучение на кандидати за шофьори. Те призовават за подкрепа от техни колеги в цялата страна. 

5 хиляди автошколи у нас не работят от началото на извънредното положение. 

Над 15 учебни автомобила се събраха пред Държавната автомобилна инспекция в Бургас и потеглиха на автошествие към центъра на града. 

От началото на извънредното положение шофьорските курсове са отменени със заповед на здравния министър. Днес от автошколите внесоха петиция в ДАИ Бургас с 250 подписа. 

Автоинструкторите настояват да им бъде разрешено да възстановят шофьорските курсове, преди края на извънредното положение.

"Като повечето браншове в нашата област, като таксиметрови шофьори, градския транспорт, скоро пуснаха и фризьорските салони, козметичните. Не виждам защо и ние да не започнем да работим като спазваме всякакви изисквания като си дезинфекцираме автомобилите. Курсистите са с маски, ние с маски, с ръкавици", каза автоинструкторът Петър Марков.

Автоинструкторите казват, че забраната обрича бизнеса им на сигурен фалит, а семействата им на мизерия.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК