Министрите се отчетоха пред Борисов за свършеното през годината

С какво се похвалиха те в трите минути "реклама"?

27.12.2019 | 10:30 Редактор: Стефанка Митева

В края на годината е време за равносметка. 16 от 17-те министерства дадоха своя отчет. Повече от два часа министрите в кабинета анализираха всичко, което са постигнали през годината и което оставиха за следващата.

"До 3 минути времето за реклама", призова премиерът Бойко Борисов в опит да съкрати изявленията.

Според вицепремиера Томислав Дончев изминалите 12 месеца са били тежки, с много политически предизвикателства, избори, кризи и чума по свинете.

Като успех на своето министерство външният министър Екатерина Захариева определи избора на Мария Габриел за еврокомисар и успеха на Кристалина Георгиева като шеф на международния валутен фонд. Според нея знакови събития са и посещението на папа Франциск, посещението на премиера Бойко Борисов във Вашингтон, първото посщение на японския премиер у нас, и първото посещение на българския премиер в Южна Корея.

От своя страна вицепремиерът Марияна Николова се похвали с това, че повече българи се връщат от чужбина и се установяват у нас. 

Вътрешният министър Младен Маринов посочи, че убийствата са намалели, а разкритите случаи от МВР са се увеличили.

Успехи в икономиката очерта и вицепремиерът Марияна Николова. Тя се похвали, че повече българи се връщат от чужбина и се установяват у нас. 

В областта на отбраната вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че България се модернизира по "натовски стандарт".

Финансовият министър Владислав Горанов отчете поддържане на финансовата и фискална стабилност, стъпките за присъединяване към чакалнята на еврозоната и борба със сивата икономика, която намаляла с 5 процентни пункта. 

На заседанието е взето е решение да бъдат отпуснати средста за закупуване на нов правителствен самолет, който да замени 19-годишния "Falcon". Цената на новата летателна машина трябва да бъде под 55 млн. лева.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК