През 2019: Народното събрание е приело 124 закона, заседавало е 82 пъти

От ПГ "БСП за България" са внесли най-много въпроси и питания

23.12.2019 | 22:00 Редактор: Ралица Братанова
През 2019: Народното събрание е приело 124 закона, заседавало е 82 пъти

През 2019 г. Народното събрание е приело 124 закона, 199 решения, една декларация и обръщение към българския народ. Това сочи справка, подготвена от парламентарния пресцентър и дирекция "Пленарни заседания, парламентарен контрол и финални текстове" на Народното събрание.

През годината депутатите са имали 82 пленарни заседания, четири от които извънредни.

През осмата си сесия парламентът е гласувал 41 закона, 74 решения и Декларация във връзка с разширяването на Европейския съюз и Процеса на стабилизиране и асоцииране на Република Северна Македония и Република Албания. Проведени са 37 редовни и две извънредни заседания.

Сред приетите от НС нови закони са Закон за държавния бюджет на Република България за 2020 г., Закон за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2020 г., Закон за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2020 г, Закон за публичните предприятия и Закон за марките и географските означения. Парламентът е гласувал промени в Наказателно-процесуалния кодекс, в Гражданския процесуален кодекс и в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс,както и в Закона за електронното управление, в Закона за електронните съобщения, в Закона за енергетиката, в Закона за местното самоуправление и местната администрация и др.

По време на осмата сесия на парламента министрите са отговорили на 269 въпроса и 15 питания.

На най-много въпроси са отговорили министърът на здравеопазването Кирил Ананиев - 49, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова - 40, министърът на околната среда и водите Нено Димов - 34, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева - 33, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на вътрешните работи Младен Маринов - по 25, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев - 13, министърът на икономиката Емил Караниколов - 10 и т.н.

От ПГ "БСП за България" са внесли най-много въпроси и питания - 279 въпроса и 19 питания. ПГ на ГЕРБ са отправили 20 въпроса, пише Dnes.bg.

Народните представители, нечленуващи в парламентарни групи - 15 въпроса и две питания. ПГ "Обединени патриоти" са внесли 11 въпроса и едно питане, от ДПС и ПГ "Воля-българските Родолюбци" - по 5 въпроса.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК