МВР с подробности за Венци Боксьора - страшилището на Световрачене

Четирима са задържаните при среднощната акция на столичната полиция

07.10.2021 | 13:55 Редактор: Елеонора Танева

Венцислав Дамянов, по прякор Венци Боксьора, който вчера беше пуснат под домашен арест, е задържан отново миналата вечер при специализирана акция на столичната полиция в Световрачене. Той е арестуван в дома му.

Освен Боксьора са задържани още трима души, негови приближени. Венци Боксьора беше обвинен от жители на селото в побои и закани за убийство. 

"Проверени са няколко адреса, трима от четиримата задържани са от активния криминален контингент, след тях е и Венцислав Дамянов. Има намерена тревиста маса, два газови неогнестрелни пистолета. Ще се направят експертизи дали не са преправени в бойни. Проверява се и редовността на документите за носене на тези оръжия", съобщи зам.-директорът на СДВР ст. комисар Георги Алексиев.

Боксьора е привличан в качеството на обвиняем по 15 досъдебни производства - за телесни повреди, закана с убийство, придобиване на боеприпаси, грабеж, изнудване, хулиганство, подкуп на длъжностно лице, престъпления с наркотици, управление на МПС с отнета шофьорска книжка. Той има 8 осъдителни присъди. 

Друг от задържаните при акцията е с две осъдителни присъди и криминалистически регистрации за хулиганство, кражба, средна телесна повреда, наркотици, документни престъпления. Трети е с регистрации за противозаконно отнемане на МПС, хулиганство, палеж, средна телесна повреда, кражба.

Спецакцията на полицията в Световрачене и Войнеговци продължава. 

Снимка: МВР

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК