Световрачене трепери - Венци-Боксьора се прибира у дома

Мъжът беше задържан за хулигански действия и закана за убийство след множество сигнали

06.10.2021 | 19:55 Редактор: Жаклина Иванова

Освободиха под "домашен арест" Венцислав Дамянов. Той е по-известен като Венци – Боксьора. Мъжът тормозеше и биеше жители на софийското село Световрачене.

Венцислав Дамянов беше задържан за хулигански действия и закана за убийство след множество сигнали. На видеокадри се вижда как той удря собственик на заведение и влачи сервитьорка за косата.

На втора инстанция обаче, съдът измени мярката му в по-лека, тъй като според магистратите има данни за престъпление, но не и за посоченото в обвинението.

Жителите на селото живеят в страх от нов тормоз. Дамянов е осъждан - с 8 присъди за изнудване, побой, кражби и разпространение на наркотици.

"Лицето е многократно осъждано за различни по вид престъпления, включително нанасяне на телесни повреди, грабежи, изнудване, разпространение на наркотици. Към настоящия момент актът на Софийския градски съд не подлежи на обжалване и протест. Органите на МВР трябва да следят за стриктно спазване на определената му мярка "домашен арест", посочи заместник-районният прокурор Деян Славов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК