Софийски села почерняха от полиция, проверяват Венци-Боксьора на всеки час (+ВИДЕО)

Ще му слагат електронна гривна, за да го следят да не избяга от вкъщи

06.10.2021 | 21:15 Редактор: Елеонора Танева

 

Столичната полиция провежда операция на територията на малките населени места. В действията участват и служители на ГД "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма".

Акцията е във връзка с постъпили сигнали за груби нарушения на обществения ред и наличие на данни за извършени престъпления. Целта е установяване, задържане и профилактика на лица от активния криминален контингент, както и набиране на информация за подготвяни или извършени престъпления от общ характер. 

Тя се провежда на територията на селата Световрачене и Войнеговци и град Нови Искър. В рамките на операцията през днешния ден е извършена проверка и на 36-годишния рецидивист Венци-Боксьора, жител на с. Световрачене, на когото с определение на Софийски градски съд бе изменена предишна наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" в "домашен арест". 

Установено е, че Боксьора е бил без електронна гривна, разпоредено е районният инспектор да го проверява на всеки час, същевременно е подготвено и искане за поставянето на съответната гривна. 

Само за периода 2006 – 2018 г. той е задържан 9 пъти във Второ РУ. Мъжът е с множество криминални прояви за телесни повреди, закана с убийство, изнудване. Той има 8 осъдителни присъди за периода 2005-2019 г.

Засилените полицейски проверки ще продължат в рамките на няколко поредни дни.

Снимка: МВР

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
Питам
преди 2 години
..колко да струва една електронна гривна? 1000-2000 евро? Колко ще се плати за полицаи, бензин, гонене и проблеми - 5-6 заплати + 20 дена машиносмяна ? Ха сега да пресметнем дали еднократно купената гривна за 2000 евро и използвана десетки пъти след това или 6те заплати + 2 автомобила за по цял месец или два ще е по-евтино и спокойно за държавата ? Не че питам.. просто си говорим .. Сигнализирай за неуместен коментар