Красотата на алжирската кухня

И още: Музика от сърце с вокалната школа на Клавдия

03.12.2018 | 15:54 Редактор: Димана Мирчева
 Красотата на алжирската кухня


Днес ще готвим с Асен Манасиев по алжирски. Националната кухня на Алжир се оформя под влияние на близките ѝ страни в съседство, попивайки най-добрите кулинарни традиции от арабската, турската, мароканската и тунизийската кухня. Налице е по-широко понятие - Магреб кухня, което обединява кухнята на народите, живеещи в Северна Африка, включително и Алжир. Едно от основните национални ястия е кус-кус. Всяка домакиня има своя рецепта, която най-често е получена от жените от предишните поколения. А в края на всяко хранене обикновено се сервира асида. Това е типичен алжирски десерт, приготвен от варено тесто, към което се добавят масло и мед. Мисля, че ще бъде много вкусно следващото видео.

Димана Мирчева ни среща с Клавдия Драганова, позната на зрителите от едно музикално реалити, която освен певица и танцьор, се оказа и добър преподавател. Какво е да учиш ученици на твоя занаят, ще разберем от следващото видео.