ГДБОП спипа дилърът Говедарев при спецакцията в Банско и Разлог

9 души от групата на Гаргата са арестувани

06.06.2016 | 18:40
ГДБОП спипа дилърът Говедарев при спецакцията в Банско и Разлог

Криминалният герой И. Говедарев, известен повече с фамилията си, отколкото с личното си име, е сред задържаните при големия изненадващ удар на ГДБОП върху мрежата на Ат. Георгиев-Гаргата в Банско и Разлог.  Късно снощи в известно заведение в града спипаха подчинените на Говедаров дилъри Николай З. - Зъгата и Георги К. Двамата също са участници от групата на Гаргата. Целта на срещата била разпределение на пазара и наркотиците, получени от големия бос - Гаргата.

Групировката действала безотказно през изминалата година. Гаргата дирижирал от София пазара, в съдружие със столичаните Б. Иванов - Темерута и Боксьора - улични дилъри, настървили се в бизнеса и създаващи множество проблеми на столичната полиция. Гаргата " излетя" от Разлог преди години, когато в района се настани наркогрупировка от местни дилъри, които не му даваха свободна ниша. Изчезвайки в София обаче той гравитира около утвърдени в бизнеса наркоиграчи и така стана бос на добре развита наркомрежа, която снощи бе разбита.

9 души са арестувани, от тях 5 в Банско и Разлог, Гаргата също бе задържан, както и трима от групичката му в столицата. Това е сериозен удар на ГДБОП, които разчисти района от големите дилъри.