Адвокатът на Мартин Божанов пред Bulgaria ON AIR: Били сме съдружници до 2018 г., след това - само адвокат

Велимир Атанасов заяви, че няма отговор на въпроса кое е в основата на убийството на Нотариуса

15.02.2024 | 18:38 Редактор: Деси Николова

Адвокатът на Мартин Божанов – Нотариуса - Велимир Атанасов отговори на обвиненията, отправени в медийното пространство от двама гръцки бизнесмени. Те твърдят, че са били изнудвани и преследвани от група с участието на Атанасов. Той представи версията си пред Bulgaria ON AIR. С него разговаря Теодора Георгиева.

Лъжа, тормоз, рекет – са част от обвиненията отправени към Нотариуса и неговия адвокат Велимир Атанасов. Пред заяви пред репортера на Новините ON AIR Теодора Георгиева защитникът заяви, че е бил съдружник с Нотариуса в рамките на три години до 2018, но след това е бил само адвокат по делата за прекратяване на брака на Божанов със съпругата му и уреждане на имуществените им отношения. 

"Били сме съдружници в три фирми, които са изцяло по повод отношенията с една банка, в периода 2015-2018 година. Даже 2018 те са съвсем откъслечни", заяви Атанасов.

Атанасов определи казаното от Анастасиос Дикос и Йоаким Каламарис като абсолютна лъжа.

"Как си го обяснявам – много просто - прочели са ми името по повод всичкия шум, който се вдигна с делото в Луковит и съдия Цариградска, решили са да се възползват от ситуацията. Смея да твърдя, че те не са изрядната страна. Виждал съм Дикос на очна ставка. Каламарис мисля не съм го виждал освен ако не е идвал в съда, а Дикос съм го виждал и в съда, никога някъде другаде не съм го виждал", категоричен е Велимир Атанасов.

А по повод обвиненията на гръцкия бизнесмен Йоаким Каламарис, че Атанасов и вече отстранената като административен ръководител на Софийската районна прокуратура Невена Зартова са имали любовни отношения, адвокатът заяви, че става дума само за "едно старо приятелство". 

"Ако се тръгне по техните твърдения къде с кого съм живял на какви хотели сме били - това са фактите, които ще докажат, че те лъжат", заяви защитникът.

Велимир Атанасов добави, че няма отговор на въпроса кое е в основата на убийството на Нотариуса, нито кой стои зад него.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.