Остатъците от джипа на Семерджиев вече не са пред СДВР, може ли да са манипулирани улики?

По фасадата на блока, в който мъжът се скри след катастрофата, има следи от кръв

10.07.2022 | 13:36 Редактор: Елеонора Танева

Важни улики за тежката катастрофа, причинена от Георги Семерджиев, могат да бъдат манипулирани, тъй като двете коли след огледа са били преместени на паркинг със свободен достъп. За това предупреждават пътни експерти. Вчера магистратите оставиха Семерджиев за постоянно в ареста, а в съдебната зала стана ясно, че в колата му е открит биологичен материал с негово ДНК.

След приключване на огледите на мястото на катастрофата остатъците от джипа на Георги Семерджиев и таксито, което той удари, са били оставени на улицата пред Столичната полиция. Това според пътни експерти може да е причината за изчезването на важни улики. 

"Никога преди автомобили след тежки пътни инциденти не са били зарязвани така на улицата", уточни пътният експерт Диана Русенова.

Малко преди обед в неделя наш екип видя как двете коли вече са преместени, но съмненията на експертите остават. 

"Още в деня на инцидента започна да вали дъжд, още тогава нямаше ясна процедура как да се съхранят правилно доказателствата, а най-вероятно ще бъдат обжалвани експертизи, заради съмнения, че доказателствата са унищожени", каза още Русенова

Преди съда да гледа мярката му, Георги Семерджиев беше докаран в съдебната зала при засилено полицейско присъствие. Причината - като докато давал обяснения е проявил агресия към прокурорите, които разследват тежката катастрофа.

Пред магистратите Георги Семерджиев заяви, че няма причина да е задържан, защото никога не се е крил, а бизнесът му е законен. В съдебната зала каза, че не знае къде е личната му карта, защото е бил отвлечен в деня на катастрофата. И адвоката на обвиняемия Мирослав Христов заяви, че обвиняемият не помни нищо. 

"Нищо не казва, няма спомен за нищо от катастрофата", заяви адвокатът на обвиняемия Мирослав Христов.

По време на съдебното заседание стана ясно, че едната маратонка на Семерджиев е намерена в джипа му в нощта на катастрофата, а другата е била в дома му. По фасадата на блока, в който беше задържан Семерджиев, са открити следи от стълба и от кръв, заради нараняване на дясното му стъпало. На кадрите от охранителните камери, с които Bulgaria ON AIR разполага, също се вижда как той куца докато бяга секунди след катастрофата.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
6 rate up comment rate down comment 0
Крум
преди 1 година
*** отношение към всичко което се е случило.100% има покриване.Да се забатачи и после гони Михалев.Нещата са много по-дълбоко/като гангрена/ не спешно а експресно/чрезвичайно/ да се оперира.Защото *** са на масата. Сигнализирай за неуместен коментар