Случаят "Семерджиев" - отпечатък на цялата система, Рашков: Чувствам се унижен

Прокурорска проверка трябва да покаже имало ли е чадър над бившия футболист на "Левски"

09.07.2022 | 13:52 Редактор: Искра Ангелова

Прокурорска проверка трябва да покаже имало ли е чадър над Георги Семерджиев. Това заяви заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров пред в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR. Той очаква съдът да наложи на Семерджиев най-тежката мярка за неотклонение.

Той каза още, че полицаят Симона Радева е била разпитана в Националната следствена служба, още преди да бъде разпитана от "Вътрешна сигурност".

"Да се започне прокурорска проверка по данните за "опъвания" чадър над Георги Семерджиев, за да се установи кои полицаи с какви свои действия са подпомагали. Да се изследва цялата дейност, която е странична, защото все пак основното дело е за катастрофата, но явно опашката си има и крушка. Имало е причини да се стигне дотук, те трябва да бъдат изследвани и пресечени. Явно има проблем в службите за сигурност", поясни той.

По думите му не е било редно ръководството на МВР да изнася информация по делото, защото може да попречи на разследването.

Вътрешният министър в оставка от своя страна се закани, че ще бъде направена подробна проверка на всички факти около Семерджиев, включително това, че е спиран 70-80 пъти от органите на КАТ за 16 години. И спрямо него нищо не е предприето, въпреки че във всички тези случаи той е карал без книжка.

"Чувствам се унижен, унижен, защото ръководя едно ведомство, в което работи една служителка, за която получавам непрекъснато съобщения. Не съм очаквал служител в МВР да има такъв начин на живот, това не съм дори предполагал", възмути се Рашков.

А според бившия вътрешен министър Валентин Радев случая с безнаказаността на Георги Семердиев остава отпечатък на цялата система.

"В МВР работят и много качествени хора и на ръководни длъжности. За тях ме боли и те не са виновни, защото има други виновни, но няма да ги покажат и докъде ще стигнат? Защото тези, които ги споменах, които според мен са мнозинството, в тях остава болката", коментира той.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


13
2 rate up comment rate down comment 0
ИзчезниСмешник
преди 1 година
Този "Ясен"специално на мен ми е много ясен,но до кога ще обикаля като простинал конь из телевизиите и да дава интервюта,за неща които изобщо не са му ясни!? Кога най-сетне ще похване някоя работа,за която получава заплата!?От 15 г. го помня как обикаля партии и телевизии,търсейки постове,ама не биде!Откакто се закачи за фустата на Каскета,май че му провървя . Сигнализирай за неуместен коментар
12
1 rate up comment rate down comment 0
Джуки и Дроги
преди 1 година
Сигнала работа,ама лачена!До тук ни докара с четата Ст Драгалевския гърбат Ай дук. Сигнализирай за неуместен коментар
11
0 rate up comment rate down comment 0
Джуки и Дроги
преди 1 година
Сигнала работа,ама лачена!До тук ни докара с четата Ст Драгалевския гърбат Ай дук. Сигнализирай за неуместен коментар
10
6 rate up comment rate down comment 1
Други
преди 1 година
Рашков, а ние как се чувстваме? Действай не говори! Не приказките, а делата остават в историята! Сигнализирай за неуместен коментар
9
9 rate up comment rate down comment 0
Голям прос
преди 1 година
Ако службите си вършеха работата, този щеше да е в затвора още преди 15 г и щяха да му налеят мозък там. Но явно си е плащал добре за да го пускат толкова много. Сега и да влезе каква полза, няма ги две жени. Абсурдистан! Сигнализирай за неуместен коментар
8
5 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 година
7
3 rate up comment rate down comment 7
Още може
преди 1 година
Асен Василев каза бедните да го духат Сигнализирай за неуместен коментар
6
24 rate up comment rate down comment 1
Беси
преди 1 година
Тази полицайка е падение ,*** но за съжаление има и други в системата като нея Сигнализирай за неуместен коментар
5
25 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 година
И не само за него има още много с чадъри Сигнализирай за неуместен коментар
4
40 rate up comment rate down comment 8
Пепи
преди 1 година
Какво повече да направи полицията? Съставили са около 50 акта, това могат да направят по закон, след това наред са прокуратурата и съда. Та търсете вината в тях и тези които трябва да променят законите, та такива без книжки и наркомани да са в затвора. Сигнализирай за неуместен коментар