Съдът остави Георги Семерджиев в ареста, той поиска хляб и вода

Решението не е окончателно

09.07.2022 | 18:52 Редактор: Елеонора Танева

Софийският градски съд остави в ареста Георги Семерджиев, обвинен за тежката катастрофа в София, при която загинаха две млади момичета.

Съдебното заседание беше прекъснато, защото Семерджиев поиска хляб и вода.

Съдът обоснова решението си с мотивите, че от събраните доказателства може да се направи предположение с висока степен на вероятност, че именно Семерджиев е причинил катастрофата. Освен това, ако е на свобода, той може да се укрие или да извърши друго престъпление, посочи съдията  и припомни, че обвиняемият вече е осъждан за наркотици.

Семерджиев няма собствени задръжки от извършване на престъпление и затова държавата е длъжна да се намеси, посочи съдът, обосновавайки решението си. Друг мотив за решението беше високата степен на обществена опасност на деянието и дееца.

Определението на съда не е окончателно и може да се обжалва пред Апелативен съд – София.

Срещу Георги Семерджиев са повдигнати три обвинения. По време на заседанието той заяви, че няма общо с колата, бил отвлечен и изплашен.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
15 rate up comment rate down comment 1
Илиана
преди 1 година
Какъв нагъл лъжец..... Доживотен затвор за такива ***. Те са вредни за обществото. Ако държавата не може да се справи с такива *** като Семерджиев, дайте го на хората. Ние много добре ще се справим. А полицайката повече да няма право да работи тази професия и също 20 години затвор за нея. Сигнализирай за неуместен коментар