Обвиниха Семерджиев, че шофирал дрогиран, но не при фаталната катастрофа

За това се предвижда затвор от 1 до 3 години

09.07.2022 | 13:41 Редактор: Искра Ангелова

Ново обвинение е повдигнато на Георги Семерджиев, който предизвика катастрофа на столичните булеварди "Черни връх" и "Арсеналски", следствие на която две млади жени бяха убити на място. Това заяви прокурорът Христо Кръстев пред журналисти.

Предстои в рамките на днешния ден Софийски градски съд да разгледа искането за вземане на мярката за неотклонение.

"Семерджиев е привлечен към наказателна отговорност по три обвинения - за пътнотранспортно произшествие, което представлява особено тежък случай във връзка с това, че е настъпила смъртта на две млади жени и че са извършени множество нарушения на Закона за движение по пътищата. За това престъпление се предвижда лишаване от свобода от 5 до 20 години. Второто престъпление, за което обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност, е управление на МПС на 10 юни след употреба на наркотични вещества - в кръвта на обвиняемия е установен амфетамин и метаамфетамин, за което се предвижда затвор от 1 до 3 години", допълни Кръстев.

"Третото престъпление е използване на официален неистински документ - за това престъпление се предвижда до 8 години лишаване от свобода", поясни прокурорът.

Полицаят Симона Радева е свидетел по досъдебното производство, дала е показания. 

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК